AKTUELNO

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Bačka Palanke osudio je učesnike opozicionog protesta "1 od 5 miliona" u subotu, 2. marta, u tom mestu zbog širenje međunacionalne mržnje.

U saopštenju Odbora SNS-a navodi se da je nekoliko učesnika skupa "predvođenih izvesnim Urošem Malinovićem na najgrublji način vređalo aktivistu Srpske napredne stranke Jakoba Tolda, inače Nemca po nacionalnosti", a koji je prolazio ulicom "bez ikakvih stranačkih obeležja, ničim ne izazivajući političke neistomišljenike".

SNS navodi da je Malinović i juče prišao na ulici Toldu i "pored svih uvreda na njegov i račun nekoliko funkcionera Srpske napredne stranke, optužio ga da je nacista i da bi trebalo da radi kao čuvar u Aušvicu".

- S obzirom na to da je Srbija slobodna država svih njenih građana, Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Bačkoj Palanci najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje i bilo kakvo izazivanje međunacionalne ili verske mržnje, bilo da je reč o članu Srpske napredne stranke ili bilo kom drugom građaninu - kaže se u saopštenju.

SNS ocenjuje i da "činjenica da posle nekoliko neuspešnih i slabo posećenih protesta, članovi opozicionih stranaka bivaju razočarani, ne daje im za pravo širenje bilo kakve mržnje".

- Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Bačkoj Palanci ima puno poverenje u pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i pravosudne organe i nada se da će i ovom prilikom profesionalno obaviti svoj posao - zaključuje se u saopštenju.

#Protest

#SNS

'